Omgeving

Vakantiepark Drentse Vennen kenmerkt zich door een prachtige ligging in een afwisselend landschap van bos, heide en vennen.

Een verblijf op het knusse, kleinschalige park biedt uitstekende mogelijkheden om diverse activiteiten in de omgeving te ondernemen. Er kan prachtig gewandeld, gefietst of zelfs gevaren worden in dit veelzijdige deel van Drenthe. Bovendien ligt Drentse Vennen in de driehoek Assen, Groningen en Drachten, wat ook leuke opties voor een dag weg creëert. Onderstaand een lijstje met leuke tips om te doen rondom het vakantiepark. (Foto: Leonie Wiers)

Strandbad Ronostrand

Een uitstapje naar het Ronostrand is het perfecte idee om een warme zomerdag goed door te komen. Het unieke zandstrand heeft meerdere leuke speeltoestellen voor kinderen en vanaf de Drentse Vennen is het nog geen vijf minuutjes rijden. Het belooft een leuke dag te worden voor jong en oud! 

Wandelen en fietsen in de natuur

De omgeving van de Drentse Vennen staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen. Het park is een populaire bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. Ook zijn de historische Hunebedden in Drenthe een aanrader om te bekijken. (Foto: Leonie Wiers)

Gevangenismuseum in Veenhuizen

Het Gevangenismuseum richt zich op de geschiedenis van de misdaad en straf. Bezoekers kunnen op een interactieve manier leren over de ontwikkeling van het gevangeniswezen. Maak je eigen gevangeniscel of doe mee aan een rechtszaak om te kijken hoe je zelf geoordeeld zou hebben. (Foto: Leonie Wiers)

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Wat niet mag ontbreken tijdens je verblijf bij Drentse Vennen betreft een bezoek aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit prachtige gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen. Er zijn veel wandel- en fietsroutes beschikbaar, zodat je de natuur op je eigen tempo kunt verkennen. Zowel voor jong als oud is dit een prachtig avontuur.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Het is een klein uurtje rijden, maar WILDLANDS in Emmen is een echte aanrader. Deze dierentuin biedt een groot aantal verschillende diersoorten, waaronder leeuwen, tijgers, neushoorns en apen. Er zijn ook verschillende shows en leuke activiteiten, waaronder uitgebreide speelplaatsen voor kinderen. (Foto: copyrights WILDLANDS)

Rondvaart Friese meren

Een rondvaart op de Friese meren is een unieke manier om de prachtige natuur van Friesland te verkennen. Tijdens de rondvaart kun je genieten van het uitzicht op het water en de omliggende landschappen, terwijl je leert over de geschiedenis en cultuur van de regio. Een leuke activiteit voor met het hele gezin!

Drachten

Drachten is een levendige stad in Friesland. De stad staat bekend om haar vele winkels en restaurants, die allemaal te vinden zijn in het centrum van de stad. Drachten heeft ook een rijke historie en culturele achtergrond, die te zien is in de prachtige gebouwen en musea in de stad. Buiten de stad zijn er ook veel mooie natuurgebieden om te verkennen. 

Groningen

Deze bruisende stad staat bekend om haar historische gebouwen, zoals de Martinitoren en het Groninger Museum. Er zijn ook veel leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden in de stad. Ga een dagje shoppen of ontdek de historie van de stad. Kortom, Groningen is een aanrader voor een dag vol avontuur of cultuur. 

Drents Museum Assen

Bezoek het Drents Museum in Assen voor een leuk dagje weg. Dit museum biedt een uitgebreide collectie van kunst en cultuur dat jong en oud inspireert met verhalen over kunst, geschiedenis en archeologie. Bovendien zijn er regelmatig tijdelijke en verscheidende tentoonstellingen. (Foto: Sjoerd Bracké)

Groninger Museum

Het Groninger Museum biedt een uitgebreide collectie kunst en cultuur. Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Het is gevestigd in een opvallend gebouw met architectonische hoogtepunten. Een bezoek aan het museum is zeker de moeite waard voor liefhebbers van kunst en cultuur.